Annas vegetariska lasagne

Serverar: 4-6 portioner

Tid: 1 timme

Min arbetskamrat gav mej detta goda recept på en vegetarisk bjudrätt som föll mej väl i smaken! Ta i svamp om du gillar det.

Ingredienser

  • 2 lökar
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 morötter
  • 2 msk olja
  • 500 g krossade tomater
  • 1 msk italiensk salladskrydda
  • 500 g keso
  • 5 dl riven ost
  • Ca 12 lasagneplattor
  • Ev. färska eller konserverade champinjoner
  • Instruktioner

    Hacka lök och morötter i små tärningar. Bryn dem i oljan, slå på tomater. Koka i 15 min. Blanda keso och kryddor. Rör samman med tomatröran. Varva sås och plattor i en form. Sås och ost överst. Grädda i 225 grader ca 30 min. Servera gärna vitlöksbröd till och en god sallad!

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    imri 21 mars 2011

    Vegetarisk lasagne är inte helt vegetarisk, på grund av keso och ost.

    mz66 22 mars 2011

    Man kan va riktigt petig oxå....förresten finns det väl nån form av tofuost man kan ta i stället annars blir denna rätten riktigt tråkig. Kalla den för "nästan vegetarisk lasagne" då.

    Relaterade Artiklar

    Vegetarisk lasagne
    Lasagne är en av de rätter som enklast kan göras i vegetariska variant...

    Lasagne
    En av de riktigt klassiska pastarätterna och en välkänd svensk favorit...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben