Annes jägargryta

Serverar: 4-6 portioner

Tid: 1 timme

En mustig gryta för Er som gillar vilt. Gör den gärna dagen före, den blir bara godare! Tips: lägg enbären och lagerbladen i en tekula, så går de lätt att ta bort före serveringen!

Ingredienser

  • 1 kg grytbitar av älg
  • 1 stor burk champinjoner
  • 1 stor gul lök i klyftor
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Paprikapulver
  • 2 msk vetemjöl
  • 1 buljongtärning
  • 12-15 enbär
  • 3-4 lagerblad
  • 1 burk krossade tomater
  • 2-3 dl vin eller öl
  • 3 dl grädde
  • Instruktioner

    1. Bryn löken och svampen, lägg i köttet och bryn. Krydda.
    2. Strö över mjöl, lägg i buljongtärningen, häll i tomaterna och vin/öl.
    3. Efterkoka två-tre timmar, eller tills köttet är mört.
    4. Häll i grädden strax innan serveringen och låt grytan få ett uppkok.
    5. Ta upp enbär och lagerblad före servering.
    6. Servera med ris och grönsallad!

    Liknande recept

    4
    30 min
    3-4

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben