En mustig gryta för Er som gillar vilt. Gör den gärna dagen före, den blir bara godare!
Tips: lägg enbären och lagerbladen i en tekula, så går de lätt att ta bort före serveringen!
Ingredienser
1 kg grytbitar av älg
1 stor burk champinjoner
1 stor gul lök i klyftor
Salt
Svartpeppar
Paprikapulver
2 msk vetemjöl
1 buljongtärning
12-15 enbär
3-4 lagerblad
1 burk krossade tomater
2-3 dl vin eller öl
3 dl grädde
Instruktioner
- Bryn löken och svampen, lägg i köttet
och bryn. Krydda.
- Strö över mjöl, lägg i buljongtärningen,
häll i tomaterna och vin/öl.
- Efterkoka två-tre timmar, eller tills köttet
är mört.
- Häll i grädden strax innan serveringen och
låt grytan få ett uppkok.
- Ta upp enbär och lagerblad före servering.
- Servera med ris och grönsallad!
Liknande recept
Kommentarer (0)