Jägargryta

Serverar: 4-5 portioner

Tid: 1 timme

Fick lära mig laga denna gryta i skolan på 80-talet. Lätt att göra och god.

Ingredienser

  • 500 g nötkött
  • 2 dl buljong
  • 1 dl rödvin
  • 2 msk kinesisk soja
  • 8-10 krossade enbär
  • 2 krm kryddpeppar
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 lagerblad
  • Ca 4 hela kryddnejlikor
  • 200 g champinjoner eller 400 g färska
  • Smör
  • 2 dl grädde
  • Instruktioner

    1. Skär grytbitarna i mindre bitar 2x2 cm. Koka upp buljong, vin och soja i en gryta. Lägg i köttet och kryddorna. Låt alltihop koka i ca 30 minuter.
    2. Häll spadet av champinjonerna. Fräs dem i smör i en stekpanna i ca 5 min. Tillsätt sedan svamp och grädde i grytan. Låt koka ytterligare, tills köttet är mört,15-30 min.
    3. Servera med kokt potatis och grönsaker.
    4. Smaklig måltid!

    Liknande recept

    4
    30 min
    3-4

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben