Jägargryta

Serverar: 3-4 portioner

God köttgryta

Ingredienser

  • 400- 500 g grytbitar (skinkstek)
  • 5 dl vatten
  • 1 buljongtärning, mörk oxbuljong
  • 1/2 dl kinesisk soja
  • ev. 1 dl rött matlagningsvin
  • 2 krm kryddpeppar
  • 1 krm finmald svartpeppar
  • 1- 2 lagerblad
  • 1- 2 dl grädde
  • Instruktioner

    Koka ihop vatten, soja, matlagningsvin, lagerblad, kryddor och buljongtärning. Lägg i köttet och låt koka tills det är mört. Ca 90 minuter. Kan hända att man behöver fylla på med vatten under tiden det kokar. Späd med grädde när det kokat klart. Severa med potatis och lingonsylt.

    Liknande recept

    4
    30 min
    3-4

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben