Jägargryta

Serverar: 3-4 portioner

Tid: 30 minuter

En god och lätt rätt som man kan förbereda innan gästerna kommer.

Ingredienser

  • 600 g fläskfilé
  • 4 krm salt
  • 2 krm svartpeppar
  • 1 tsk viltkrydda
  • 2 burkar blandsvamp eller annan svamp
  • 2 dl oxbuljong
  • 1 msk kinesisk soja
  • 6 krossade enbär
  • 3 msk rönnbärsgelé
  • 2 dl crème fraiche
  • 2-3 tsk vetemjöl, utrört i lite vatten
  • Instruktioner

    Skär fläskfilén i 1½ cm tjocka strimlor. Stek den tillsammans med salt, peppar, och viltkryddan.Blanda i svamp, oxbuljong, soja, enbär och gelé. Låt puttra i ca 10 minuter. Tillsätt crème fraiche och vetemjöl. Servera med kokt ris eller pressad potatis.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben