Jägargryta

Serverar: 4 portioner

Lättlagat och gott.

Ingredienser

  • 1 dl buljong
  • 1 dl rödvin
  • 2 msk kinesisk soja
  • 8-10 enbär
  • 2 krm svartpeppar
  • 1 krm malda kryddnejlikor
  • 1 lagerblad
  • 400 g nöt eller griskött i strimlor
  • 2 dl vispgrädde
  • ev 2 msk beurre manié
  • Instruktioner

    Koka upp buljong , vin, soja och kryddor. Lägg i det strimlade köttet. Låt det koka tills köttet känns mört, ca 15-30 min. Tillsätt grädden och låt det koka 10 min till. Önskas en tjockare sås, red av med beurre manié. Låt såsen koka ytterligare 3 min. Servera med kokt potatis, ris eller pasta.

    Liknande recept

    4
    30 min
    3-4

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben