Annies vita sås

Tid: 5 minuter

Ett grundrecept jag använder till mycket!

Ingredienser

  • 2½ dl creme fraiche
  • 2½-3 dl gräddfil
  • 3 msk majonäs
  • 30 droppar citron eller lime
  • Italiensk salladskrydda
  • Instruktioner

    1. Blanda ihop crème fraiche, gräddfil och majonnäs. Droppa i citron/lime. Rör runt. Häll på en rejäl mängd italiensk salladskrydda.
    2. När jag har såsen till kött brukar jag också pressa i en vitlöksklyfta. Ibland till fisk har jag ingen vitlök, men tillsätter ett par matskedar "bostongurka".
    3. VARIANTER: Rhode Island: tillsätt ketchup Tsatsiki: riven gurka och pressad vitlök Skagen: häll i räkor/kräftstjärtar och snåla lite med gräddfilen.
    4. Jag experimentet lite med allt möjligt med denna! Berätta gärna för mig om ni kommer på något nytt!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben