Annlous kycklingfile

Serverar: 4 portioner

God och lättlagad

Ingredienser

  • 1 pkt. kycklingfile
  • 1 liten gul lök
  • 1 stor eller 2 små morötter
  • vetemjöl
  • 1 tsk chilipeppar
  • 1 tsk citronpeppar
  • salt
  • peppar
  • 1 burk krossade tomater
  • 1 msk chilisås
  • 3 dl grädde,soja
  • Instruktioner

    Tina kycklingen. Skär kycklingfilen i ca 3 cm stora bilar, vänd bitarna i vetemjöl blandat med salt, peppar, chilipulver samt citronpeppar. Låt ligga och torka en stund. Stek löken och morötterna i lite smör, hyvla med fördel ner moroten direkt i pannan med en potatisskalare. Tag upp ur pannan och bryn kycklingen i smör tills den får fin färg. Lägg sedan tillbaka morötter och lök tillsammans med kycklingen, häll i krossade tomater samt 1/2 dl vatten, låt puttra ca 5 minuter. Häll på grädde och soja och låt puttra ytterligare ca 10 minuter. Smaka av och krydda ev. mer. Servera pasta, potatisgratäng eller ris till.

    Liknande recept

    4
    1 h 15 min
    4
    1

    Kommentarer (1)

    Berntsdotter 26 november 2008

    Väldigt gott! Det kommer vi laga fler gånger. :-) Morrötterna får en bra konsistens om man skivar/hyvlar dem till skivor med potatisskalaren. Dock så tyckte jag att det var för lite chili- och citronpeppar. Jag tog minst 3 msk på dem.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben