Annorlunda köttfärspaj

Serverar: 6 portioner

Toppengod och fyllig.

Ingredienser

  • Pajdeg
  • 1,5 dl grahamsmjöl
  • 1,5 dl vetemjöl
  • 100 g smör eller margarin
  • 0,5 tsk salt
  • 1,5 msk vatten
  • Fyllning
  • 400 g köttfärs
  • 1 dl strimlad purjolök
  • 2 dl strimlad vitkål
  • 2 äpplen
  • 1 msk smör eller margarin
  • 1 tsk curry
  • 1-2 krm svart- eller vitpeppar
  • 1-1,5 tsk salt
  • 0,5 tsk tabasco
  • 2 msk riven ost
  • Instruktioner

    1. Hacka samman mjöl, matfett och salt. Tillsätt vatten och blanda snabbt ihop till en deg. Ställ degen kallt att vila.
    2. Skölj och strimla purjolök och vitkål fint. Skala och riv äpplena grovt. Värm en stekpanna med matfett och bryn färs och purjolök, eventuellt i omgångar. Krydda under tiden med curry. Lägg i kål och äpple och krydda med peppar, salt och Tabasco. Tillsätt eventuellt lite vatten om det ser torrt ut. Låt blandningen bli het.
    3. Kavla ut degen lagom stor att klä en ugnssäker form. Låt degen gå upp över kanten. Lägg färsfyllningen på degen. Vik ner kanterna och kläm till dem med en gaffel. Strö över riven ost. Grädda pajen i ugn, 225°, ca 20 minuter tills degen fått färg och osten smält.
    4. Servera pajen varm tillsammans med en grönsallad.

    Liknande recept

    3.8
    1 h 30 min
    10-12
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben