Annorlunda lasagne

Serverar: 6-8 portioner

Tid: 1 timme 30 minuter

Nyttig lasagne! Bra för barn då den innehaller mycket grönsaker. Inte sa krämig kanske eftersom den inte innehåller bechamel sås men ändå jättegod.

Ingredienser

  • Olja for stekning
  • 450 g mager oxfärs
  • 1 finhackad lök
  • 1 finhackad röd paprika
  • 1 finhackad grön paprika
  • 150 g skivade champinjoner
  • 3 tsk tomat puré
  • 2 lagerblad
  • 2 burkar krossade tomater
  • 1 tsk torkad timjan
  • 1 tsk torkad persilja
  • 1 tsk torkad oregano
  • Smör (till smörning av formen)
  • 300 g lasagne plattor
  • 300 g keso
  • 150 g riven lagrad cheddar ost
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Till serveringen
  • Grönsallad
  • Vitlöksbröd
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen pa 180 º.
    2. Värm oljan in en stor stekpanna. Bryn köttfärsen. Ta bort den brynta köttfärsen från stekpannan och sätt åt sidan.
    3. Lägg i lök, paprika och svamp och stek över medelvärme tills mjuka.
    4. Lägg tillbaka köttfärsen i stekpannan. Tillsätt tomatpuré och lagerblad och koka i 5 minuter.
    5. Blanda i de krossade tomaterna och torkade kryddorna och koka upp. Sänk varmen och låt sjuda i minst 30 minuter. Salta och peppra efter smak.
    6. Smöra en form pa 25 x 20cm och lägg pastaplattor i botten.
    7. Ta bort lagerbladen fran köttfärsröran och lägg ca en tredjedel av röran över pastan.
    8. Lägg på klumpar av keso (totalt ca en tredjedel av keson) ovanpå köttfärsröran.
    9. Varva lasagneplattor, köttfärsröra och keso i flera lager. Avsluta med mycket ost ovanpå.
    10. Sätt in i ugnen och grädda i ca 45 minuter till 1 timme, tills osten ar gyllenbrun och bubblande och pastan genomkokt.
    11. Servera med grönsallad och vitlöksbröd.

    Liknande recept

    5
    45 min
    8-10
    1
    1
    1 h 45 min
    9

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Apriltävlingen avslutad!
    Det är så kul med alla recept som kommer till oss varje dag! Desto svå...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben