Lasagne Annorlunda med Ajvar relisch

Serverar: 6 portioner

Denna lasagne görs inte på plattor utan annan pasta. Här används pasta penne men det går bra med t. ex. spagetti. Det som blir över blir utmärkta lunchlådor.

Ingredienser

  • 500 g penne pasta
  • 500 g köttfärs
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 gul lök
  • 500 g krossade tomater
  • 2 dl ajvar relisch
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 2 tsk basilika
  • Ostsås
  • 2 msk smör
  • 1½ msk mjöl
  • 3 dl mjölk
  • Vitpeppar
  • Salt
  • 1/2 dl riven ost
  • Gratinering
  • Riven ost
  • Instruktioner

    1. Börja koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen. Starta ugnen på 225 grader.
    2. Hacka lök och vitlök och fräs glansig. Höj värmen och tillsätt färsen och stek smulig. Blanda sedan i de krossade tomaterna, kryddorna och Ajvar. Låt köttfärsröran puttra ca 5 minuter.
    3. Ostsås: Smält smöret i en kastrull, tillsätt mjölet och rör om. Häll i vätskan och låt puttra i på svag värme under omrörning i 4 minuter. Lyft katrullen från plattan och rör i osten så den smälter. Smaka av med salt och vitpeppar.
    4. Rör samman pastan med färsen och smaka av.
    5. Häll i hälften av pastaröran i en smörad ungsäker form och ringla lite sås över. Häll över resten av pastaröran i formen och överst resten av såsen.
    6. Strö lite ost på ytan och ställ in formen i ugnen i ca 20 minuter, eller tills gratängen fått fin färg.
    7. Servera med en härlig sallad.

    Liknande recept

    5
    45 min
    8-10
    1
    1
    1 h 45 min
    9

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben