Ansjovisfylld strömming med oliver

Serverar: 4 portioner

Här smaksätter vi strömmingen med ansjovis, tomatpuré och persilja.

Ingredienser

  • 500 g strömmingsfilé
  • 1 burk ansjovis, 125 g
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 dl finhackad persilja
  • Salt
  • 3 msk olivolja
  • ½ citron, finrivet skal
  • 2 msk ströbröd
  • 1 dl svarta oliver
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225 grader.
    2. Bred ut strömmingen med skinnsidan ner. Låt ansjovisen rinna av och mosa den med en gaffel. Tillsätt tomatpuré och persilja. Lägg en klick fyllning på varje filé, vik ihop och lägg tätt i en smord ugnsform. Salta något. Ringla över olivoljan och strö på citronskal. Strö på ströbröd och lägg på oliver.
    3. Sätt in mitt i ugnen ca 15 minuter.
    4. Servera med potatis eller couscous.

    Liknande recept

    4.9
    30 min
    2
    10

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben