Ansjovisfylld ugnstekt gädda

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

Ansjovis ger sälta och smak

Ingredienser

  • 1,5 -2 kg gädda
  • 1 gul lök
  • 1 liten burk ansjovisfileér, á 55 g
  • 1 ägg
  • Ströbröd
  • 1-1,5 tsk salt
  • 50 g smör
  • 5 dl gräddmjölk
  • Instruktioner

    Gäddan ska vara rensad, fjällad, huvudet och stjärten borta. Sätt ugnen på 225 grader. Salta gäddan. Fyll buken med skivad lök. Lägg gäddan med ryggen upp och sidorna utvikta. Skär en skåra utmed ryggraden. Lägg i ansjovisfileérna. Vispa ägg och pensla på gäddan. Strö ströbröd samt klicka på smöret. Ställ in i ugnen. När fisken är nästan klar häller du på gräddmjölken och låter det koka in lite.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben