Ansjovispaj med kapris

Serverar: 4-6 portioner

Frasig och krämig på samma gång är denna goda paj. Glutenfri.

Ingredienser

  • 3 dl fin glutenfri mjölmix
  • 100 g smör
  • 2 msk kesella
  • 2 msk iskallt vatten
  • Fyllning
  • 2 gula lökar
  • Olivolja
  • 3 ägg
  • 2 dl créme fraiche
  • 100 g mozzarellaost
  • 1 burk ansjovis, 125 g
  • Ca 10 körsbärstomater
  • 2 msk kapris
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader.
    2. Mixa samman ingredienserna till pajdegen i en matberedare. Tryck ut degen i en pajform med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Nagga bottnen med en gaffel. Lägg folie runt kanten och förgrädda pajskalet 10 minuter.
    3. Fyllning: Skala och hacka löken, fräs den glansig i lite olivolja. Häll i pajformen. Vispa samman ägg, créme fraiche, riven mozzarella och spadet från ansjovisen. Hacka ansjovisen och blanda ner i äggsmeten. Häll i pajskalet.
    4. Dela tomaterna mitt itu och fördela jämnt över pajen. Grädda pajen i mitten av ugnen tills fyllningen stannat och pajen har fått fin färg, ca 35 minuter. Strö över kapris och servera.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben