Ansjovissallad på smörgås

Serverar: 4 portioner

Tid: 20 minuter

Ansjovissallad på brödskivor dekorerad med svart kaviar och oliver. Ansjovissalladen går naturligtvis utmärkt att servera som enbart sallad t.ex. på smörgåsbord/julbord.

Ingredienser

  • 1 burk ansjovisfiléer
  • 3 hårdkokta ägg
  • 2 msk finhackad gul lök
  • 1 msk kapris
  • 4 msk klippt dill
  • 1 dl vispgrädde
  • 1 dl majonnäs , ca 100 g
  • Salt
  • vitpeppar
  • Smör eller margarin
  • 4 skivor fullkornsbröd eller kavring
  • Till garnering
  • Svart kaviar
  • Oliver
  • Grönsallad
  • Instruktioner

    1. Hacka ansjovis och ägg och blanda med lök, kapris och dill.
    2. Vispa grädden lätt och blanda i majonnäsen. Rör ner hacket i majonnäsen. Krydda efter smak.
    3. Bred smör eller margarin på brödet och lägg på ansjovissalladen.
    4. Garnera med kaviaren och oliverna och lägg smörgåsarna på luftig grön salladsbädd.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben