Antonias pasta med valnötter
God och lättlagad pasta med valnötter, tomat och persilja. Ta gärna fullkornsspagetti, men vanlig blir förstås också gott.
Ingredienser
500 g fullkornsspagetti
4 msk olivolja
3 vitlöksklyftor
400 g krossade tomater
1 ½ dl bladpersilja
100 g valnötter
2 torra ljusa brödskivor
Ca 20 basilikablad
1/4 tsk socker
salt
svartpeppar
1 - 2 dl riven Pecorino eller Parmesan
Instruktioner
- Koka spaghettin enligt anvisning på förpackningen tillsammans med ungefär 2 msk olivolja.
- Skala och finhacka vitlöksklyftorna.
Hacka sedan persiljan fint och valnötterna grovt. Stöt brödskivprna i en mortel eller smula dem grovt i matberedare.
Strimla basilikan.
Riv osten.
- Fräs den hackade vitlöken i resten av olivoljan och på ganska låg värme.
Häll i tomaterna, tillsätt salt, svartpeppar och lite socker. Koka röran i 10 minuter utan lock.
Vänd ner persilja, brödsmulor och valnötter.
Smaka av.
- Blanda sedan detta med den nykokta, avrunna spaghettin och rör också ner riven ost.
Strö över basilikan.
Servera direkt.
Liknande recept
Kommentarer (0)