Antonias pasta med valnötter

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

God och lättlagad pasta med valnötter, tomat och persilja. Ta gärna fullkornsspagetti, men vanlig blir förstås också gott.

Ingredienser

  • 500 g fullkornsspagetti
  • 4 msk olivolja
  • 3 vitlöksklyftor
  • 400 g krossade tomater
  • 1 ½ dl bladpersilja
  • 100 g valnötter
  • 2 torra ljusa brödskivor
  • Ca 20 basilikablad
  • 1/4 tsk socker
  • salt
  • svartpeppar
  • 1 - 2 dl riven Pecorino eller Parmesan
  • Instruktioner

    1. Koka spaghettin enligt anvisning på förpackningen tillsammans med ungefär 2 msk olivolja.
    2. Skala och finhacka vitlöksklyftorna. Hacka sedan persiljan fint och valnötterna grovt. Stöt brödskivprna i en mortel eller smula dem grovt i matberedare. Strimla basilikan. Riv osten.
    3. Fräs den hackade vitlöken i resten av olivoljan och på ganska låg värme. Häll i tomaterna, tillsätt salt, svartpeppar och lite socker. Koka röran i 10 minuter utan lock. Vänd ner persilja, brödsmulor och valnötter. Smaka av.
    4. Blanda sedan detta med den nykokta, avrunna spaghettin och rör också ner riven ost. Strö över basilikan. Servera direkt.

    Liknande recept

    4.8
    30 min
    5-6
    4

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben