Apelsin- och chipotleglaze
Receptet kommer från Jonas Borssén, som är en välkänd grillkock. Har inte provar receptet än, men det verkar gott ! Glazen kan användas till kyckling, fläsk- och kalvkött. Smaken är sötsyrlig och rökig, men med sting!
Ingredienser
1 1/2 dl äppelcider-, sherry- eller rödvinsvinäger
3/4 dl brun farin
2 dl apelsinjuice
1 msk chipottle sauce eller paste
1/2 tsk salt
Knappt 1 msk maizena + 1 msk kallt vatten
Instruktioner
- Låt vinäger, socker och apelsinjuice koka ihop i en tjockbottnad kastrull under ca 5 minuter. Tillsätt chipottle sauce och salt, smaka av. Rör ut maizenan i vattnet och rör ner i glazen. Låt det koka upp, ställ det åt sidan för att svalna.
- Pensla på glazen under de sista minuterna på grillen så att glazen inte bränns.
Liknande recept
Kommentarer (0)