Apelsin- och chipotleglaze

Serverar: 4 portioner

Tid: 10 minuter

Receptet kommer från Jonas Borssén, som är en välkänd grillkock. Har inte provar receptet än, men det verkar gott ! Glazen kan användas till kyckling, fläsk- och kalvkött. Smaken är sötsyrlig och rökig, men med sting!

Ingredienser

  • 1 1/2 dl äppelcider-, sherry- eller rödvinsvinäger
  • 3/4 dl brun farin
  • 2 dl apelsinjuice
  • 1 msk chipottle sauce eller paste
  • 1/2 tsk salt
  • Knappt 1 msk maizena + 1 msk kallt vatten
  • Instruktioner

    1. Låt vinäger, socker och apelsinjuice koka ihop i en tjockbottnad kastrull under ca 5 minuter. Tillsätt chipottle sauce och salt, smaka av. Rör ut maizenan i vattnet och rör ner i glazen. Låt det koka upp, ställ det åt sidan för att svalna.
    2. Pensla på glazen under de sista minuterna på grillen så att glazen inte bränns.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben