Apelsin- och fänkålsbröd

Serverar: 4 portioner

Detta underbara bröd får en saftig och mycket god smak av apelsinmarmelad och pikanta fänkålsfrön. Bröd att njuta av!

Ingredienser

  • 2 påsar torrjäst eller 2 pkt färsk jäst à 50 g
  • 1 liter vatten, 43-50 grader
  • ½ dl hela fänkålsfrön
  • 1½ dl apelsinmarmelad
  • 1,7-1,8 kg vetemjöl
  • 1 dl olivolja + olja till formarna
  • 4 msk baksirap
  • 1½-2 msk salt
  • Instruktioner

    1. Värm ugnen till 200 grader. Blanda samman de torra ingredienserna (torrjäst, fänkål, salt och vetemjöl) i en degblandare.
    2. Värm vattnet till 55 grader och blanda ner apelsinmarmelad, olja och baksirap. Häll vätskan (45-50 grader) över mjölblandningen och arbeta samman till en smidig deg. Bearbeta degen i maskinen 5-10 minuter.
    3. Häll upp degen på en lätt mjölad bakbänk och dela den i 4 bitar. Knåda och forma bitarna till bröd.
    4. Lägg bröden i välsmorda avlånga bakformar, 1-1,25 liter. Låt jäsa 45 minuter under bakduk.
    5. Grädda på nedre falsen i ugnen ca 30 minuter. Låt svalna på galler under bakduk.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben