Apelsin- och ingefärsgravad abborre

Serverar: 10-12 portioner

Till sommarfesten. Abborren måste ha varit fryst minst 2 dygn.

Ingredienser

  • 500 g abborrfilé
  • ½ msk finriven ingefära
  • Skal och saft av ½ apelsin
  • 1 msk salt
  • 2 msk strösocker
  • ½ tsk grovmald svartpeppar
  • Till servering
  • Knäckebröd
  • Ruccolasallad
  • Örtcrème
  • Instruktioner

    1. Skala och riv ingefäran. Riv apelsinskalet eller använd zestjärn. Pressa ur saften. Blanda ingefära, apelsinskal och -saft, salt, socker och nymald svartpeppar.
    2. Lägg abborrfiléerna i en form eller skål. Häll över ingefärsblandningen, blanda väl, täck med plastfolie och låt stå i kyl 1 dygn. Servera skivade filéer på knäckebröd med ruccolasallad, örtcrème och lite rivet apelsinskal.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben