Apelsin- och jordgubbsrutor

Serverar: 20-30 portioner

Enkla att göra och jättegott att äta.

Ingredienser

  • Botten
  • 3 dl flytande margarin
  • 3 dl vatten
  • 7 ägg
  • 6 dl strösocker
  • 6 dl vetemjöl
  • 3 tsk bakpulver
  • 2 dl apelsinmarmelad
  • 1 tsk apelsin arom
  • Glasyr
  • 500 g Philadelphia färskost, naturell
  • 5 dl florsocker
  • 1-2 tsk jordgubbs arom
  • Alt. ½ dl Brämerhults apelsin/jordgubbs juice
  • 1-2 tsk röd hushållsfärg
  • Garnering
  • Valfritt strössel
  • Färska eller styckfryste jordgubbar
  • Instruktioner

    1. Smörj en långpanna, 30 x 40 cm, strö på ströbröd.
    2. Vispa ägg och socker pösigt. Rör i margarin och vatten. Blanda de torra ingredienserna och vänd ner i smeten. Vänd ner apelsinmarmeladen (eller 2 1/2 dl apelsinjuice). Tillsätt apelsin arom om du vill mer apelsinsmak.
    3. Grädda kakan i nedre delen av ugnnen 25-40 minuter i 175 grader. Låt svalna.
    4. Glasyr: Rör ihop alla ingredienserna till en slät glasyr. Smak- och färgsätt efter eget tycke och smak. Garnera med valfritt strössel och färska/styckfrysta jordgubbar. Jag använde strössel med jordgubbssmak (köpt i Danmark).
    5. Hoppas att det skall smaka!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben