Apelsin- och jordgubbsrutor med bananglasyr

Serverar: 30 portioner

Smarriga rutor för små och stora barn. Det går lika bra med apelsin resp. jordgubbssaft, om du inte får tag på aromerna. Aromerna och hushållsfärger finns att beställa hos Borgeby Kryddgård.

Ingredienser

  • 7 ägg
  • 6 dl strösocker
  • 3 dl flytande margarin
  • 3 dl vatten
  • 6 dl vetemjöl
  • 3 tsk bakpulver
  • 1 tsk apelsinarom
  • 1 tsk jordgubbsarom
  • 1 msk vaniljsocker
  • Glasyr
  • 500 g mascarpone ost
  • 5 dl florsocker
  • 2 tsk banan arom
  • 5 droppar gul hushållsfärg
  • Garnering
  • Chokladspån
  • Chokladströssel
  • Valfritt strössel
  • Valfri frukt
  • Instruktioner

    1. Förvärm ugnen till 175 grader.
    2. Smörj en långpanna, 30 x 40 cm. Strö på ströbröd. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Rör i margarin och vatten. Blanda de torra ingredienserna och vänd ner i smeten. Smaksätt med saft eller aromer.
    3. Häll smeten i långpannan och grädda i nedre delen av ugnen i 20-40 minuter. Låt svalna.
    4. Glasyren: Rör ihop alla ingredienserna till en slät och härligt banansmakande glasyr. Bred ut den över kakan och garnera efter önskemål.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben