Apelsin- och kanelmarinerat spjäll

Serverar: 4 portioner

Got men lite kladdig

Ingredienser

  • 1 kg Tjockskuret revbensspjäll
  • Marinad
  • 1 Apelsin; saften av
  • 2 tsk Soja; kinesisk
  • 3/4 tsk Kanel; malen
  • 1 tsk Salt
  • 1 tsk Svartpeppar; malen
  • 2 tsk Konjak; kan uteslutas
  • Instruktioner

    1. Blanda alla ingredienser till marinaden, lägg spjället i en plastpåse med marinaden och knyt till. Lägg i kylskåpet och marinera över natten. Vänd påsen ett par gånger under tiden.
    2. Sätt ugnen på 175°. Skåra den köttiga sidan på spjället i fyrkanter med en vass kniv och lägg det på ett ugnssäkert fat med den beniga sidan uppåt. Pensla med marinaden.
    3. Stek spjället mitt i ugnen 30 minuter, vänd på det, pensla med marinaden igen och stek ytterligare ca 1 timme med den köttiga sidan uppåt.
    4. TIPS: Om man vill kan man katrinplommonspäcka spjället också. Gör hål i revbensspjället med en kniv och stick in 10-12 urkärnade katrinplommon. Gör sedan som ovan med marinad, stekning etc.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben