Apelsin- och rädissallad

Serverar: 4 portioner

Citrusfrukter är vanliga ingredienser i den marockanska maten. Det här är en härligt frisk sallad som passar till grillad kyckling, eller som förrätt.

Ingredienser

  • 4 apelsiner
  • 1 knippa rädisor
  • Pressad saft från 1 citron
  • 1 msk strösocker
  • 1 krm salt
  • Instruktioner

    1. Skala apelsinerna med vass kniv så att även det vita från skalet försvinner. Skär ut hinnfria klyftor och lägg dem på fat. Ansa rädisorna och skär dem i bitar. Blanda med apelsinerna.
    2. Rör citronsaften med socker och salt. Häll dressingen över salladen. Låt gärna salladen stå i kylskåpet någon timme före serveringen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben