Apelsin- och saffranscurd

Hemlagade klappar.... Mumsigt pålägg till bröd och skorpor.

Ingredienser

  • 2 apelsiner
  • 1 citron
  • 2 1/2 dl strösocker
  • 1/2 påse saffran, ca 0,25 g
  • 3 ägg
  • 125 g smör
  • Instruktioner

    1. Skala 1 apelsin och 1/2 citron med potatisskalare och strimla skalen. Pressa saften ur all frukt. Blanda fruktskal, 2 dl fruktsaft, socker, saffran och ägg i en kastrull. Sjud på svag värme under vispning tills krämen tjocknar, den får inte koka för då kan den skära sig.
    2. Ta kastrullen från plattan och vispa ner smöret i små bitar. Häll krämen i 2 glasburkar och låt stelna i kylen.
    3. Hållbar i kylen ca 1 vecka. Går att frysa.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    puntella 1 april 2009

    Hmmm undrar om man kan göra de här i Holland... Enda saffranen jag har sett här är trådig, har ingen aning om hur mycket man ska använda då...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben