Apelsin- och saffranssockerkaka

Serverar: 10 portioner

Smakerna apelsin och saffran gör den här sockerkakan gudomligt god! Glutenfri.

Ingredienser

  • 3 ägg
  • 3 dl socker
  • 2 kuvert saffran, á ½ g
  • 1 tsk socker
  • 100 g smör
  • 1 dl mjölk
  • 1 dl potatismjöl
  • 2 dl bovetemjöl
  • 1 dl mandelmjöl
  • 2 msk fiberhusk
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 tsk vaniljsocker
  • Rivet skal av 1 apelsin
  • Garnering
  • Florsocker
  • Skivad apelsin
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj en sockerkaksform eller en springform med avtagbar kant, ca 24 cm i diameter. Kläm gärna fast ett bakplåtspapper i botten. Mjöla formen med lite mandelmjöl.
    2. Vispa ägg och socker pösigt. Stöt saffran och socker i en mortel. Smält smöret tillsammans med saffransblandningen och blanda med mjölken. Sikta ner alla torra ingredienser. Blanda ner vätskan med de torra ingredienserna samt rivet apelsinskal i äggsmeten. Vispa samman till en slät smet.
    3. Häll smeten i den smorda formen och grädda i ugnens mitt i 45-50 minuter, känn med en sticka att kakan är klar. Ta ut kakan och stjälp upp den. Låt svalna under formen.
    4. Garnera med siktat florsocker och skivad apelsin vid serveringen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben