Apelsin- och sherryströmming med timjanbulgur

Serverar: 4 portioner

Här får strömmingen en mustig smak av sherry och apelsin. Lite spanskt!

Ingredienser

  • 400 g strömmingsfilé
  • Ca 1 dl ströbröd
  • 1 tsk salt
  • 1-2 msk smör
  • 2 msk söt sherry, t ex Bristol Cream
  • 1 dl färskpressad apelsinjuice
  • 2 msk färskpressad citronjuice
  • 1 tsk strösocker
  • 2 krm salt
  • 3 dl bulgur
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 paprikor, gärna i olika färger
  • 1 tsk smör
  • 1 dl finhackad färsk timjan
  • 1 apelsin
  • Instruktioner

    1. Koka bulguren enligt anvisning på paketet.
    2. Klipp bort ryggfenan på strömmingen.Vänd strömmingsfiléerna i lättsaltat ströbröd. Stek på medelvärme ca 2 minuter per sida. Lägg i en liten form.
    3. Blanda sherry, apelsin- och citronjuice, socker och salt. Rör så att sockret löser sig. Häll lagen över strömmingen och låt dra 10-15 min. Ös med marinaden någon gång under tiden.
    4. Skala och hacka lök och vitlök, fräs hacket i smör i en stekpanna. Kärna ur och skär paprikorna i små bitar. Låt dem fräsa med någon minut. Rör ned timjan och den kokta bulguren. Blanda väl.
    5. Skär apelsinen i hinnfria klyftor. Servera strömmingen med timjanbulgur och apelsinklyftor.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben