Apelsin- och toscamuffins

Serverar: 18-20 portioner

Tosca är en riktig favorit hos många. De här muffinsen har apelsinsmak och en härliga nötkolasmet.

Ingredienser

  • 100 g smör el margarin
  • 2 dl strösocker
  • 3 ägg
  • ½ dl konc apelsinjuice
  • 2½ dl vetemjöl
  • 1½ tsk bakpulver
  • Toscasmet
  • 100 g hasselnötter
  • 75 g smör el margarin
  • 1 dl strösocker
  • 1½ dl vetemjöl
  • 2 msk mjölk
  • Garnering
  • Ev lite rivet apelsinskal
  • Instruktioner

    1. Rör matfett och socker vitt och poröst. Tillsätt äggen ett i taget och rör mellan varje ägg. Tillsätt juice och vänd ner mjölet blandat med bakpulver.
    2. Fördela smeten i muffinsformar. Grädda i 200 grader i nedre delen av ugnen 10-12 minuter.
    3. Toscasmet: Hacka nötterna och lägg i en kastrull tillsammans med matfett, socker, mjöl och mjölk. Värm upp under omrörning tills det kokar. Ta kastrullen från plattan.
    4. Klicka glasyren på kakorna och grädda ytterligare ca 10 min.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben