Apelsin- och vaniljsill

Apelsinens syra dämpas av vaniljens lena smak.

Ingredienser

  • 1 burk löksillsfilé, 540 g
  • 1 apelsin
  • ½ vaniljstång
  • 1½ dl av 1- 2- 3-lag
  • 1-2-3-lag
  • 1 dl ättikssprit, 12%
  • 2 dl strösocker
  • 3 dl vatten
  • Instruktioner

    1. Det blir ca 5 dl lag som kan användas till andra sillinläggningar.
    2. Koka upp ingredienserna till lagen och rör om så att sockret löser sig. Låt kallna.
    3. Ta upp sillen ur lagen och låt rinna av i en sil. Skölj apelsinen noga. Riv skal från halva apelsinen med ett rivjärn. Skär ut hinnfria klyftor ur den ena halvan och pressa saften ur den andra.
    4. Skåra och skrapa ur fröna ur vaniljstången. Lägg frön och stång i 1-2-3 lagen. Tillsätt apelsinsaft och skal. Vänd i sill och apelsinklyftor. Låt sillen dra i kylskåp 1 dygn. Den håller ca två veckor i kyl. Servera gärna med apelsin och vaniljsnaps.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben