Apelsincurd med saffran

En suveränt god kräm att klicka på bröd och skorpor istället för marmelad. Curd är också gott att använda till fyllning i kakor och tårtor.

Ingredienser

  • 2 apelsiner
  • 1 citron
  • 2½ dl strösocker
  • ½ påse saffran, ca 0,25 g
  • 3 ägg
  • 125 g Svenskt Smör från Arla
  • Instruktioner

    1. Skala 1 apelsin och ½ citron med potatisskalare och strimla skalen. Pressa saften ur all frukt.
    2. Blanda fruktskal, 2 dl fruktsaft, socker, saffran och ägg i en kastrull.
    3. Sjud på svag värme under vispning tills krämen tjocknar, den får inte koka för då kan den skära sig.
    4. Ta kastrullen från plattan och vispa ner smöret i små bitar.
    5. Häll krämen i 2 glasburkar och låt stelna i kylen. Hållbar i kylen ca 1 vecka. Går att frysa.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben