Apelsinkaka med kardemumma

Serverar: 8-10 portioner

Ska absolut prova denna kakan på jobb!

Ingredienser

  • 75 g smör
  • 3 ägg
  • 2 dl strösocker
  • 1 dl ljust muscovadosocker
  • 3 1/2 dl vetemjöl
  • 1/2 tsk kardemumma
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 apelsiner, rivet skal
  • 100 g korinter
  • 1/2 dl apelsinjuice
  • Till formen
  • smör
  • 25 g mandelspån
  • Instruktioner

    Ugn: 175º 1. Smält smöret i en kastrull eller i en tekopp i mikron och låt det svalna. 2. Smörj formen med mjukt smör och strö i mandelspån. Vispa ägg, strösocker och muscovadosocker pösigt. 3. Blanda vetemjöl, kardemumma, bakpulver, apelsinskal och korinter. Rör ner mjölblandningen i äggsmeten med en slickepott. 4. Tillsätt apelsinjuicen och rör om. Häll smeten i bakformen och grädda kakan i nedre delen av ugnen, ca 35 minuter. Låt kakan stå 10 minuter innan den stjälps upp på bakduk.

    Liknande recept

    5
    1 h 20 min
    10
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben