Apelsinkaka med russin

Serverar: 1 portioner

Mycket gott hittar du i den här mjuka kakan, som passar bra till fikastunden var du än väljer att spendera den!

Ingredienser

  • 150 g smör eller margarin
  • 2½ dl socker
  • 3 ägg
  • 1 dl valnötter eller hasselnötter
  • ½ apelsin
  • 5 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 dl russin
  • ½ dl syltat apelsinskal
  • 2 dl mjölk
  • Till garnering
  • Hackade hasselnötter
  • Kanel
  • Socker
  • Instruktioner

    1. Rör matfett och socker poröst. Blanda ned äggen, ett i taget. Hacka nötterna. Pressa saften ur apelsinen. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker och vänd ned mjölblandningen i smeten.
    2. Häll smeten i en smord och bröad ringform, 1½ liter, och grädda kakan i nedre delen av ugnen i 175° ca 50 minuter eller tills den är genomgräddad. Stjälp upp kakan och låt den kallna på galler. Strö litet hackade nötter blandade med socker och kanel ovanpå kakan om du vill.

    Liknande recept

    5
    1 h 20 min
    10
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben