Apelsinkaka med syrligt täcke

Serverar: 8-10 portioner

Denna saftiga kaka är fantastiskt god och lättbakad. Det fluffiga yoghurttäcket med citron ger en härligt frisk smak som gör bakverket till en riktig höjdare.

Ingredienser

  • 200 g osaltat smör
  • 4 dl strösocker
  • 5 ägg
  • 5 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • ½ tsk salt
  • 2 dl filmjölk eller gräddfil
  • 2 msk koncentrerad apelsinjuice
  • Rivet skal av 1 apelsin + saften
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader. Rör smör och socker fluffigt. Tillsätt äggen ett och ett och blanda väl.
    2. Blanda alla torra ingredienser i en skål. för att sedan blanda ner mjölblandningen i sockerblandningen.
    3. Rör till sist i filmjölk, koncentrerad apelsinjuice, apelsinskal och apelsinsaft. Blanda väl.
    4. Smöra och bröa en kakform, ca 1½-2 liter. Häll smeten i formen och grädda ca 1 timma eller tills en sticka inte längre blir kladdig när du sticker den i kakan.
    5. Rör samman alla ingredienser utom citronskalet till yoghurttäcket medan kakan gräddas. Bred sedan på det när kakan svalnat. Dekorera med rivet citronskal. Låt kakan stå kallt tills den ska serveras.

    Liknande recept

    5
    1 h 20 min
    10
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben