Denna saftiga kaka är fantastiskt god och lättbakad. Det fluffiga yoghurttäcket med citron ger en härligt frisk smak som gör bakverket till en riktig höjdare.
Ingredienser
200 g osaltat smör
4 dl strösocker
5 ägg
5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
½ tsk salt
2 dl filmjölk eller gräddfil
2 msk koncentrerad apelsinjuice
Rivet skal av 1 apelsin + saften
Instruktioner
Sätt ugnen på 175 grader. Rör smör och socker fluffigt. Tillsätt äggen ett och ett och blanda väl.
Blanda alla torra ingredienser i en skål. för att sedan blanda ner mjölblandningen i sockerblandningen.
Rör till sist i filmjölk, koncentrerad apelsinjuice, apelsinskal och apelsinsaft. Blanda väl.
Smöra och bröa en kakform, ca 1½-2 liter. Häll smeten i formen och grädda ca 1 timma eller tills en sticka inte längre blir kladdig när du sticker den i kakan.
Rör samman alla ingredienser utom citronskalet till yoghurttäcket medan kakan gräddas. Bred sedan på det när kakan svalnat. Dekorera med rivet citronskal. Låt kakan stå kallt tills den ska serveras.