Apelsinkräm med marshmallowfluff

Jättegott att ha som dessert eller varför inte som fyllning i tårtan!

Ingredienser

  • 1 tsk rivet apelsinskal
  • 3 apelsiner 3 dl pressad juice
  • 6 äggulor
  • 1/2 dl råsocker
  • 1 msk maizena majsstärkelse
  • 1/2 burk marshmallowfluff
  • Garnering
  • Strimlor av apelsinskal
  • Ev rostade mandelspån
  • Instruktioner

    1. Tvätta apelsinerna och riv skalet från 1 apelsin Dela och pressa apelsinerna. Häll juicen i en kastrull. Tillsätt äggulor, råsocker och majsstärkelse.
    2. Koka upp krämen under vispning. När den första bubblan kommer, dra kastrullen åt sidan och vispa ur värmen. Krämen ska då vara tjock. Om inte, hetta upp krämen igen.
    3. Häll krämen i glas eller koppar och ställ kallt ett par timmar eller till nästa dag.
    4. Klicka ut 1-2 msk marshmallowfluff i varje glas. Det är kletigt och klistrigt men går med hjälp av två skedar.
    5. Färga fluffet med en liten gasolbrännare eller garnera med rostade mandelspån och strimlor av apelsinskal.
    6. Servera.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben