Här förgylls den saftiga kycklingen med saffran. Gott och lättlagat!
Ingredienser
500 g kycklingfilé
½ röd chilifrukt (kan uteslutas)
1 purjolök
1 apelsin, tvättad
2 dl créme fraiche
½ g saffran
Salt
Svartpeppar
Smör att steka i
Servering
Nykokt ris
Instruktioner
Salta och peppra kycklingfiléerna. Kärna ur och finhacka chilin. Bryn filéerna och chili i smör i en gjutjärnsgryta eller tjockbottnad kastrull.
Riv skalet och pressa saften ur halva apelsinen. Skala den andra halvan och skär den i bitar. Ta upp kycklingen och låt den vila på skärbräda. Bryn under tiden purjolöken.
Häll på créme fraiche, saffran, apelsinsaft och rivet apelsinskal. Skiva filéerna i lagom stora bitar och lägg ner i såsen. Låt småputtra i ca 10 minuter.
Strö över de färska apelsinbitarna och servera grytan med nykokt ris.