Apelsinkyckling med saffran

Serverar: 4 portioner

Här förgylls den saftiga kycklingen med saffran. Gott och lättlagat!

Ingredienser

  • 500 g kycklingfilé
  • ½ röd chilifrukt (kan uteslutas)
  • 1 purjolök
  • 1 apelsin, tvättad
  • 2 dl créme fraiche
  • ½ g saffran
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Smör att steka i
  • Servering
  • Nykokt ris
  • Instruktioner

    1. Salta och peppra kycklingfiléerna. Kärna ur och finhacka chilin. Bryn filéerna och chili i smör i en gjutjärnsgryta eller tjockbottnad kastrull.
    2. Riv skalet och pressa saften ur halva apelsinen. Skala den andra halvan och skär den i bitar. Ta upp kycklingen och låt den vila på skärbräda. Bryn under tiden purjolöken.
    3. Häll på créme fraiche, saffran, apelsinsaft och rivet apelsinskal. Skiva filéerna i lagom stora bitar och lägg ner i såsen. Låt småputtra i ca 10 minuter.
    4. Strö över de färska apelsinbitarna och servera grytan med nykokt ris.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben