Apelsinmarinerad fläskfilé med rosépepparsmör

Serverar: 8 portioner

Fläskfilé grillas bäst på en grill med lock, så att det blir lite mjukare värme.

Ingredienser

  • 3 svenska fläskfiléer
  • Marinad
  • 1/2 dl chilisås
  • 3/4 dl olivolja
  • 1 apelsin, pressad saft och rivet skal
  • 1/2 dl kalvfond, konc
  • 2 msk Imperial soja, Mrs Cheng
  • 1/2 tsk svartpeppar, nymald
  • Rosépepparsmör
  • 150 g smör, rumstempererat
  • 1 msk rosépeppar, smulad
  • 1 citron, rivet skal
  • 2 krm svartpeppar, nymald
  • 2 tsk salt
  • Ev 1/2 tsk sumak, malen
  • Instruktioner

    1. Börja med kryddsmöret. Blanda smöret med rosépeppar, citronskal, svartpeppar, salt och eventuellt sumak i en skål. Klicka ut kryddsmöret till en tjock sträng på ett smörpapper och forma till en rulle. Lägg in i kylen för att stelna. Skär upp kryddsmöret i skivor strax före serveringen.
    2. Putsa filéerna och dela dem på mitten. Blanda samman chilisås, olivolja, apelsin, kalvfond, soja och svartpeppar till marinaden i en stor fryspåse. Lägg ner filébitarna i påsen och gnid runt marinaden. Knyt till påse och låt köttet marinera 1 timme.
    3. Ta upp köttet ur marinaden och torka av det med hushållspapper. Grilla köttet runt om på grillen tills innertemperaturen är 65º. Lättast grillar du köttet under lock. Vänd köttet flera gånger. Låt köttet vila 10 minuter inlindat i smörpapper innan du skär upp det i skivor.
    4. Servera med kryddsmör och sallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Ingela 9 maj 2009

    Suveränt gott kryddsmör! Det blir en av våra favoriter!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben