Apelsinmarinerad fläskkarré med ingefära
Serverar:
4 portioner
Marinera karré och grilla eller stek till middag.
Ingredienser
600 g fläskkarré, benfri i skivor
4 msk konc. apelsinjuice
3 msk riven färsk ingefära
1 msk rapsolja
1 tsk salt
Tillbehör
kokt färskpotatis
1-2 st lökar i klyftor (gärna både gul och röd)
2 st paprikor i klyftor
1 msk rapsolja
Instruktioner
Lägg köttet i en plastpåse och tillsätt apelsinjuice, ingefära och olja. Låt det marinera kallt, helst några timmar. Vänd gärna påsen då och då.
Koka potatisen.
Ta upp karréskivorna ur marinaden. Strö över salt och stek eller grilla dem i ca 3 min på varje sida eller tills de är genomstekta.
Stek lök och paprika i olja i ca 1 minut. Häll på det som finns kvar av marinaden och stek ytterligare någon minut.
Liknande recept
Helstekt fläskkarré
4
1 h 30 min
4-6
5
Coca colamarinerad fläskkarré
3
6-8
2
Fina fläskkarrén
4.6
3 h 30 min
7-10
7
Fläskkarré med bönröra
4
2 h
4
Fläskkarré med rotfruktsgratäng
4
1 h
4
2
Krydddoftande fläskkarré med mango chutneysås
5
2 h
4
2
Marinad med ingefära till grillat
6-8
1
Absolut combo ingefära
4
Aprikosmarmelad med ingefära
2
Kommentarer (0)
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse.
Om cookies på Matklubben
. 
Jag förstår!