Apelsinmarinerad fläskkarré med ingefära

Serverar: 4 portioner

Marinera karré och grilla eller stek till middag.

Ingredienser

  • 600 g fläskkarré, benfri i skivor
  • 4 msk konc. apelsinjuice
  • 3 msk riven färsk ingefära
  • 1 msk rapsolja
  • 1 tsk salt
  • Tillbehör
  • kokt färskpotatis
  • 1-2 st lökar i klyftor (gärna både gul och röd)
  • 2 st paprikor i klyftor
  • 1 msk rapsolja
  • Instruktioner

    1. Lägg köttet i en plastpåse och tillsätt apelsinjuice, ingefära och olja. Låt det marinera kallt, helst några timmar. Vänd gärna påsen då och då.
    2. Koka potatisen.
    3. Ta upp karréskivorna ur marinaden. Strö över salt och stek eller grilla dem i ca 3 min på varje sida eller tills de är genomstekta.
    4. Stek lök och paprika i olja i ca 1 minut. Häll på det som finns kvar av marinaden och stek ytterligare någon minut.

    Liknande recept

    4
    1 h 30 min
    4-6
    5
    4.6
    3 h 30 min
    7-10
    7

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben