Apelsinmarinerad kycklingfilé

Serverar: 4 portioner

Tid: 4 timmar 25 minuter

God rätt med kycklingfilé i marinad och sås med smak av apelsin.

Ingredienser

  • 4 st kycklingfiléer
  • Marinad
  • 0,5 dl pressad apelsin
  • 1 tsk rivet apelsinskal
  • 2 msk olja
  • 0,5 dl soja
  • 0,5 tsk smulad timjan
  • 1 tsk honung/sirap
  • 1 krm vit el. svartpeppar
  • 0,5 krm cayennepeppar
  • 1 st pressad vitlöksklyfta
  • Sås
  • 2 dl grädde
  • 1 msk vetemjöl
  • 0,75 dl silad marinad
  • 2 dl vatten
  • 1 st hönsbuljongtärning
  • 2 msk sherry, kan uteslutas
  • Instruktioner

    1. Gör marinaden och blanda i kycklingfiléerna, låt stå i 4 timmar eller över natten.
    2. Lägg filéerna i en ugnsfast form. Slå av marinaden. Salta och ugnstek på 200 C 15-20 min. Låt vila i 5 min och skiva därefter kycklinfiléerna.
    3. Såsen: blanda grädde och mjöl till redning i en kastrull. Vispa ner den silade marinaden, vatten och hönsbuljongen samt ev. sherry. Låt sjuda 5 min.

    Liknande recept

    4
    1 h 15 min
    4
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben