Tänk dig en skiva av nybakat bröd, en bit god ost och denna härliga apelsinmarmelad överst.
Det blir en lyxig adventfrukost!
Ingredienser
1 kg apelsiner
2 citroner
1 liter vatten
1.75 l socker
1 g saffran, gärna hel
2 tsk citronsyra
Instruktioner
Borsta apelsinerna i varmt vatten. Dela varje apelsin och citron i 8 klyftor och skär varje klyfta i tunna skivor med vass kniv. Lägg skivorna i en stor gryta och häll på vatten.
Koka upp under lock och lyft sedan av locket och låt koka i 30-35 minuter. Rör ner lite socker, i taget och sedan saffran.
Koka marmeladen ytterligare 25-40 minuter.
Gör ett marmeladprov när marmeladen ser ut att gelea sig på ytan. Om den är färdig, rör ut citronsyran i lite av marmeladen och tillsätt detta.
Häll upp marmeladen på väl rengjorda burkar och förslut genast.