Apelsinmarmelad med saffran

Serverar: 4-5 portioner

Tänk dig en skiva av nybakat bröd, en bit god ost och denna härliga apelsinmarmelad överst. Det blir en lyxig adventfrukost!

Ingredienser

  • 1 kg apelsiner
  • 2 citroner
  • 1 liter vatten
  • 1.75 l socker
  • 1 g saffran, gärna hel
  • 2 tsk citronsyra
  • Instruktioner

    1. Borsta apelsinerna i varmt vatten. Dela varje apelsin och citron i 8 klyftor och skär varje klyfta i tunna skivor med vass kniv. Lägg skivorna i en stor gryta och häll på vatten.
    2. Koka upp under lock och lyft sedan av locket och låt koka i 30-35 minuter. Rör ner lite socker, i taget och sedan saffran. Koka marmeladen ytterligare 25-40 minuter.
    3. Gör ett marmeladprov när marmeladen ser ut att gelea sig på ytan. Om den är färdig, rör ut citronsyran i lite av marmeladen och tillsätt detta.
    4. Häll upp marmeladen på väl rengjorda burkar och förslut genast.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben