Apelsinmuffins

Serverar: 12-14 portioner

Jättegoda, lättgjorda och med mycket smak av apelsin, både i muffins och glasyr.

Ingredienser

  • 100 g smält margarin
  • 2 ägg
  • 2 dl strösocker
  • Rivet skal av 1 apelsin
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 3/4 dl pressad apelsinsaft (oftast 1 apelsin)
  • Glasyr
  • 1½ dl florsocker
  • 1-1½ msk apelsinsaft
  • Instruktioner

    1. Vispa ägg och socker. Tillsätt övriga ingredienser. Fyll i muffinsformar.
    2. Grädda i 200* 10-12 min.
    3. Blanda glasyren och bred på de avsvalnade muffinsen. Man kan gärna strö på hackat syltat apelsinskal.

    Liknande recept

    3.7
    20 min
    6-8
    6

    Kommentarer (1)

    monetta 30 oktober 2015

    Goda! :-) Mums!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben