Apelsinmuffins

Serverar: 6-8 portioner

Tid: 20 minuter

De här är en suverän god muffins. Brukar baka dem och ge bort. Mycket uppskattat.

Ingredienser

  • 2 ägg
  • 2 dl socker
  • 1 dl flytande margarin
  • 2 dl gräddfil eller yoghurt
  • 5 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • Finrivetskal från en apelsin,spara ett par msk till glasyren
  • Glasyr
  • Ca 2 dl florsocker
  • Ca 2 msk finrivet apelsinskal
  • Ca 2 msk smält smör eller margarin
  • Ca 2 msk apelsinsaft
  • Instruktioner

    1. Vispa ägg o socker pösigt i en skål. Rör ner margarin gräddfil eller yoghurt Och Apelsinskal i äggsmeten. Rör ner mjölblandningen i ägg smeten. Skeda upp smeten i muffinsformar. Har du muffins formar fyll så det fattas 1 cm. i 6-8 formar beroende på hur stora de är. För de jäser upp ocg blir höga. Grädda i 225 grader ca 15-20 minuter. Glasyr landa alla ingredienserna till en smidig glasyrkonsistens och bred glasyren på de avsvalnade muffisen
    2. SKÖLJ AV APELSINEN VÄL
    3. LYCKA TILL!

    Liknande recept

    Kommentarer (6)

    tulipan 4 mars 2008

    Super goa muffins...grymt goda. Barnen lär bli total knäppa när dom smakar dessa *hehe* Blev 2 satser :-)

    PinkLadie 14 augusti 2008

    De här föll mej verkligen i smaken! Friska och goda! Kommer garanterat att bakas igen...

    pullan21 8 september 2009

    Riktigt goda! Kommer absolut att tillverka dessa igen!

    Tiol 27 januari 2010

    Supergoda, mycket uppskattade av alla familjemedlemmar. Glasyren uppepå gjorde susen, så mycket smak nu av apelsinerna, så gott och saftigt. mvg 5 med massor av +++++

    wassa 9 maj 2010

    5+ om det går

    gottgris 30 juni 2012

    Goda o enkla

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben