Apelsinmuffins med chokladglasyr

Serverar: 12 portioner

Stora, härliga muffins med kraftig apelsinsmak, och som pricken över i ett tjockt lager chokladglasyr.

Ingredienser

  • 125 g smör eller margarin
  • 3 ägg
  • 2½ dl strösocker
  • 3 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • ½ dl koncentrerad apelsinjuice
  • 1 dl mjölk eller grädde
  • Glasyr
  • 200 g choklad
  • 1 msk matolja
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader. Smält matfettet och låt det svalna.
    2. Vispa ägg och strösocker pösigt. Blanda vetemjöl och bakpulver. Rör ner blandningen i äggvispet.
    3. Tillsätt apelsinjuice, mjölk och det svalnade matfettet.
    4. Smörj en muffinspanna lätt med matfett. Fyll hålen i muffinspannan till tre fjärdedel med smet.
    5. Grädda mitt i ugnen cirka 15 minuter. Låt dem svalna något i pannan innan de lossas och får kallna på galler.
    6. Gör glasyren. Smält chokladen tillsammans med oljan i vattenbad eller i mikron.
    7. Doppa muffinsen i den smälta chokladen, eller pensla på den. Låt chokladen stelna.

    Liknande recept

    3.7
    20 min
    6-8
    6

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben