Apelsinmuffins med chokladglasyr
Stora, härliga muffins med kraftig apelsinsmak, och som pricken över i ett tjockt lager chokladglasyr.
Ingredienser
125 g smör eller margarin
3 ägg
2½ dl strösocker
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
½ dl koncentrerad apelsinjuice
1 dl mjölk eller grädde
Glasyr
200 g choklad
1 msk matolja
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200 grader. Smält matfettet och låt det svalna.
- Vispa ägg och strösocker pösigt. Blanda vetemjöl och bakpulver. Rör ner blandningen i äggvispet.
- Tillsätt apelsinjuice, mjölk och det svalnade matfettet.
- Smörj en muffinspanna lätt med matfett. Fyll hålen i muffinspannan till tre fjärdedel med smet.
- Grädda mitt i ugnen cirka 15 minuter. Låt dem svalna något i pannan innan de lossas och får kallna på galler.
- Gör glasyren. Smält chokladen tillsammans med oljan i vattenbad eller i mikron.
- Doppa muffinsen i den smälta chokladen, eller pensla på den. Låt chokladen stelna.
Liknande recept
Kommentarer (0)