Aprikos- och habanerosås

Serverar: 4 portioner

Perfekt till grillat, men kanske inget för barnen :)

Ingredienser

  • 1 gul lök, finhackad
  • 2 vitlöksklyftor, finhackade
  • 1 gul paprika, rostad, skalad och urkärnad
  • 150 g torkade aprikoser
  • ½ dl äppelcidervinäger
  • ½ dl farinsocker
  • 3 dl vatten
  • 1 msk Colmans senapspulver
  • 4 msk habanero hot sauce
  • Salt
  • Majs- eller rapsolja
  • Instruktioner

    1. Fräs lök och vitlök mjuk i lite olja.
    2. Tillsätt resterande ingredienser utom senapspulver och habanero. Låt sjuda under lock i 20 minuter eller tills aprikoserna är mjuka.
    3. Häll över koket i en matberedare, smaksätt med senapspulver, habanero och salt samt mixa till en slät sås.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben