Stark habanerosås

Serverar: 10 portioner

Tid: 25 minuter

Kanongod sås till grillat.

Ingredienser

  • 1/2 gul lök, finhackad
  • 1 vitlöksklyfta, hackad
  • 2 morötter, finhackade
  • 5 dl vatten
  • 2 msk äppelcidervinäger
  • 5-6 habaneros, urkärnade
  • 3 dl tärnat fruktkött av mango/cirka 1 mogen mango
  • 1/2 tsk salt
  • Olivolja
  • Instruktioner

    Fräs lök, vitlök och morötter i lite olja i 5 minuter, utan att det tar färg. Häll i vatten, koka upp och täck med lock samt låt det koka i 10 minuter. Ta därefter av värmen och låt det svalna något. Mixa grönsakskoket med resterande ingredienser till en slät sås. Häll upp såsen på flaskor och förvara i kylskåp. Gott till det mesta men speciellt grillat kött.

    Liknande recept

    4.5
    1 h 30 min
    6-8
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben