Aprikos- och kokospaj

Serverar: 4 portioner

Tid: 20 minuter

Aprikoser har en både söt och något bitter smak som passar utmärkt i efterrättspaj. Kan det bli enklare?

Ingredienser

  • 1 burk konserverade aprikoser eller 3 – 4 äpplen
  • 1 dl strösocker
  • 1 dl vetemjöl
  • 3/4 dl kokos
  • 75 g riktigt kallt smör eller margarin (smöret kan med fördel läggas i frysen en timme innan det ska användas)
  • Vaniljglass eller vaniljsås att servera till
  • Instruktioner

    1. Värm ugnen till 225 grader.
    2. Låt aprikoserna rinna av. Om du använder äpplen – skala och dela dem i skivor. Lägg aprikoserna (eller äpplena) i en smord, ganska liten ugnsfast form.
    3. Blanda socker, vetemjöl och kokos i en skål. Strö blandningen över frukten. Skär smöret i tunna skivor med en osthyvel. Lägg smöret överst.
    4. Grädda pajen tills den fått färg, det tar närmare 20 minuter. Ät pajen ljummen med glass eller vaniljsås.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Lillill 8 oktober 2010

    SUPERGOD!!!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben