Aprikos- och yoghurttårta

En sagolikt god frukttårta.

Ingredienser

  • 1 sockerkaksbotten, för 8-10 bitar
  • 7 gelatinblad
  • 5 dl naturell yoghurt
  • 2 ½ dl florsocker
  • 3 msk mörk rom
  • ½ dl pressad citronjuice
  • 2 ½ dl vispgrädde
  • 16 färska aprikoser
  • Instruktioner

    1. Blötlägg gelatinet i kallt vatten. Blanda yoghurt och florsocker. Krama ur gelatinbladen och smält dem i en kastrull tillsammans med citronjuice och rom. Blanda i yoghurten samt vispa och vänd ner grädden i blandningen.
    2. Skålla, skala och kärna ur aprikoserna och skär dem i bitar. Lägg sockerkaksbotten i en pkastfoliebeklädd form med avtagbar botten. Lägg på frukten och häll smeten över. Ställ tårtan kallt att stelna i minst 2 timmar.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben