Aprikos- och chokladscones

Serverar: 6 portioner

Engelska scones är mörare än våra på grund av grädden.

Ingredienser

  • 4 dl vetemjöl
  • 0,5 tsk salt
  • 1 tsk bakpulver
  • 50 g mörk choklad (70 %), hackad
  • 5 st aprikoser, torkade, ekologiska
  • 50 g smör, rumstempererat i kuber
  • 1,5 dl vispgrädde
  • 2 msk vispgrädde, till pensling
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225 grader. Blanda mjöl, salt och bakpulver med den hackade chokladen och aprikoserna. Blanda i smöret.
    2. Tillsätt grädden och fortsätt blanda till en smidig deg.
    3. Kavla ut degen till en två-tre centimeter tjock platta. Ta ut scones med ett kakmått eller ett glas och placera på en bakplåtspappersklädd plåt. Pensla med grädde. Grädda i mitten av ugnen ca 10 minuter tills de får fin färg. Serveras ljumma.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben