Aprikospaj

Serverar: 8 portioner

Lika god som vacker! Passar både som dessert till buffén och till kaffet, gärna med en klick vispgrädde. Pajen kan även varieras med persikor på burk.

Ingredienser

  • 150 g smör
  • 3 dl vetemjöl
  • 1/4 dl vatten
  • Fyllning
  • 1 burk aprikoshalvor
  • 50 g mandelmassa, grovriven
  • Instruktioner

    1. Mixa en smuldeg av smör och mjöl. Tillsätt vattnet och arbeta snabbt ihop degen. Lägg den i kylen 1 timme.
    2. Värm ugnen till 225°.
    3. Kavla ut 2/3 av degen, klä en pajform och nagga bottnen. Vik en aluminiumfolieremsa runt kanten, så att inte degen glider ner. Förgrädda pajskalet 10 minuter och ta sedan bort folien.
    4. Lägg ut de avrunna aprikoserna på pajskalet med den runda sidan upp och strö på mandelmassan. Kavla ut resten av degen, skär remsor och lägg dem som ett galler över.
    5. Grädda pajen klar mitt i ugnen cirka 15 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben