Lika god som vacker! Passar både som dessert till buffén och till kaffet, gärna med en klick vispgrädde. Pajen kan även varieras med persikor på burk.
Ingredienser
150 g smör
3 dl vetemjöl
1/4 dl vatten
Fyllning
1 burk aprikoshalvor
50 g mandelmassa, grovriven
Instruktioner
- Mixa en smuldeg av smör och mjöl. Tillsätt vattnet och arbeta snabbt ihop degen. Lägg den i kylen 1 timme.
- Värm ugnen till 225°.
- Kavla ut 2/3 av degen, klä en pajform och nagga bottnen. Vik en aluminiumfolieremsa runt kanten, så att inte degen glider ner. Förgrädda pajskalet 10 minuter och ta sedan bort folien.
- Lägg ut de avrunna aprikoserna på pajskalet med den runda sidan upp och strö på mandelmassan. Kavla ut resten av degen, skär remsor och lägg dem som ett galler över.
- Grädda pajen klar mitt i ugnen cirka 15 minuter.
Liknande recept
Kommentarer (0)