Aprikospizza med salami

En kombination som kan tyckas vild och galen men som i själva verket är mitt i prick! Aprikoserna kan ersättas med plommon så här i skördetider.

Ingredienser

  • 1 förp mix för pizza
  • 500 g aprikoser
  • 75 g salami
  • 50 g valnötter
  • 1 kvist rosmarin
  • 200 g färskost
  • Instruktioner

    1. Gör pizzadegen enligt anvisningen på förpackningen. Kavla ut till en avlång botten och lägg den på en plåt med bakplåtspapper.
    2. Kärna ur aprikoserna och skär dem i fyra delar. Strimla salamin. Grovhacka nötter och rosmarin.
    3. Bred färskost på pizzabottnen men lämna kanten bar. Fördela alla ingredienserna ovanpå.
    4. Grädda mitt i ugnen ca. 15 minuter. Skär pizzan i remsor och servera gärna ljummen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben