Aprikosstänger med ingefära

Serverar: 24 portioner

Tid: 45 minuter

Gå bort present

Ingredienser

  • 1 ¼ dl rostade osaltade jordnötter
  • 1 ¼ dl jordnötssmör med nötbitar
  • 85 g torkade aprikoser
  • 50 g syltad ingefära
  • 2 msk florsocker
  • 2 msk flagad mandel
  • 50 g mörk blockchoklad, hackad
  • Instruktioner

    1. Lägg jordnötter, jordnötssmör, aprikoser, ingefära och florsocker i en matberedare. Mixa tills smeten är slät och fri från klumpar. 2. Ta 2 teskedar smet åt gången och forma små stänger med händerna. Lägg stängerna på en bricka och lägg mandelflagor omlott ovanpå. 3. Smält chokladen över vattenbad. Låt chokladen svalna något innan den ringlas över stängerna i ett sicksackmönster. Låt stängerna hårdna i kylskåp.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben