Arabisk persikokaka

Serverar: 4-6 portioner

Den här kakan blev jag bjuden på första gången hos en kompis som kommer från Iran. Kanongod.

Ingredienser

  • 2 dl sötmandel
  • 100 g margarin
  • 1 dl strösocker
  • 2 ägg
  • Ströbröd till formen
  • 4-5 färska eller konserverade persikor
  • Florsocker till garnering
  • 2 msk flagad rostad sötmandel
  • Vaniljvisp eller vaniljsås eller vispad grädde till servering
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader. Skålla, skala och hacka mandeln. Rör margarin och socker poröst. Tillsätt mandeln. Knäck äggen och dela i gulor och vitor. Rör ner gulorna en i taget i smeten. Vispa vitorna till hårt skum och vänd ner i smeten.
    2. Bred ut smeten i en smord och bröad form, ca 22 cm i diameter. Skölj och torka persikorna. Halvera frukten och ta bort kärnorna. Dela sedan i åtta klyftor. Tryck ner dem lätt i smeten.
    3. Grädda ca 25 minuter i miten av ugnen. Låt svalna och sikta över lite florsocker före serveringen. Njut kakan med vaniljvisp eller vaniljsås eller vispad grädde. Garnera med mandeln.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben